WE ARE Sparkles

Ik ben er trots op dat we het als bedrijf zo goed doen

Share, shine en compete. Dat zijn de kernwaarden van Sparkles. Wat betekenen ze concreet voor het dagelijks werk van scrummaster en developer Stevy Broekhoff?

“Ik ben developer bij Sparkles en als scrummaster zorg ik dat ons team lekker kan samenwerken. Dat doe ik als een ‘dienend leider’: ik organiseer onze vaste meetings, faciliteer en neem belemmeringen voor het team zoveel mogelijk weg. Ons team kent geen hiërarchie, wel zijn er verschillende expertises in aanwezig.”

”Ik werkte hiervoor 12,5 jaar met plezier bij het productiebedrijf Kampert-Nauta. Toen wij gingen samenwerken met Kaartencaroussel, de voorloper van Sparkles merkte ik hoezeer de sfeer in dit bedrijf, de normen en waarden en de omgang met elkaar bij mij pasten. Dus toen de IT-afdeling van KampertNauta in 2018 onder beheer van Sparkles kwam, vond ik dat heel fijn.”

Share

“Met name met share en shine ben ik veel bezig. Wat ik hier enorm waardeer is dat we alles met elkaar kunnen delen. Niet alleen binnen het team, maar ook binnen het bedrijf als geheel. Tijdens de kwartaalsessies krijg je te horen hoe het met Sparkles gaat. In werkelijke cijfers. Je voelt je betrokken en onderdeel van het grote geheel. Dat voelt heel fijn en daardoor wil je zelf ook een stapje verderzetten. Je voelt je verbonden.”

In je team deel je hier alles

“Binnen je team werk je met retro’s waarin je reflecteert op de afgelopen twee weken. Je neemt echt even de tijd om met elkaar te bespreken hoe het gaat. Qua samenwerking of op onderwerpen die je samen kiest. Dat kan inderdaad ook op persoonlijk vlak zijn. Zit iemand even niet lekker in zijn vel? Je bespreekt dat met elkaar en je kunt er rekening mee houden. Hoe waardevol is dat!
Het contact met andere teams is vaak meer werk gerelateerd. Maar zelf ben ik vrij open. Ik deel veel en voer graag persoonlijke gesprekken. Ik heb een goed inlevingsvermogen, ben een rustig persoon en kan een luisterend oor bieden. Dat zorgt ervoor dat ik mensen snel op hun gemak kan laten voelen. Dat kwam ook naar voren tijdens de Meesterschapsexpeditie en het coachingstraject dat ik bij Sparkles volgde. Ik ben me daar bewuster van geworden. Het is iets dat bij mij past.”

Share

Shine zit in elkaar de credits geven, laten zien wat je hebt gemaakt, laten zien wat je hebt overwonnen. En ook eerlijk zijn over de dingen die niet lukken. We vertellen elkaar wat we ervan leren en dat is oké. Je bent hier samen aan het werk en als je iets niet weet, helpt een ander jou. Andersom doe jij hetzelfde. Daar word je samen beter van.”

Complimenten ontvangen

“Shine zie ik ook uit de verf komen tijdens onze tweewekelijkse reviews. Dat zijn acceptatietesten waarbij jij je werk presenteert. Kijk dit hebben we nu gedaan. Is het nog zoals we het bedacht hebben? Moeten we iets anders gaan doen? Reviews zijn dé momenten waarop je ook complimenten van de stakeholders kunt ontvangen omdat ze blij zijn met het werk dat jij doet.”

Kwartaalsessies

“Shine ervaar ik tijdens onze kwartaalsessies als ieder team vertelt wat ze gedaan hebben. Je zit hier niet in een hoekje, jij en je werk worden voor iedereen zichtbaar. Developers zijn vaak geneigd tot bescheidenheid. ‘Het is mijn werk’, zeggen ze dan. Complimenten ontvangen is lastig. Maar ik denk dat het belangrijk is. Wij maken hier bloedmooie dingen!”

Compete

“Ik zeg het gewoon eerlijk: compete, dat voel ik zelf niet zo. Ik ben meer van het samen delen dan van de strijd met elkaar aangaan. Maar ik besef wel: als we als bedrijf alleen maar lief zijn voor iedereen dan overleven we het niet. En gelukkig zijn er binnen Sparkles prima collega’s die ons in staat stellen om als geheel goed te scoren in de competitie.

Ik ben er trots op dat we het als bedrijf zo goed doen. Ik weet dat mensen fanatiek worden van onderlinge competitie, maar voor mij persoonlijk speelt dat niet zo. Ik zie dat meer als een spel.” 

Join the family

Ambitie en focus zijn bij Sparkles net zo belangrijk als plezier en ruimte. We creëren met elkaar een aangename werkplek, waarin we het bedrijf naar een hoger plan brengen.

Lees ook

WhatsApp Image 2024-05-20 at 20.47
Een avontuur van zere benen en grote glimlachen
Artikel Twinkle
Sparkles in beeld: Twinkle
foto_marleen_eddy
In 2019 mét hem, nu vóór hem - Roparun 2024

Vragen?

Neem contact op

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over onze Life-Event Shop of andere zaken.

nl_NLNederlands