Team Roparun bij de Zandvoort CircuitRun

WE ARE Sparkles

Ik ben nu al zo trots op ons team!

“We liepen als Roparuntraining een halve marathon(verdeeld over 3 tijdstippen op een dag) en tien Engelse mijl! Dat hebben we toch mooi gepresteerd. En leuk om tijdens de voorbereidingen te ervaren hoe belangrijk alles en iedereen is: van fysio en navigatie en catering tot aan het regelen van een bus. Iedere schakel is essentieel en dat merk je pas als je er onderdeel van bent.” Aan het woord is loper Luc van den Boomen.

Waar kijk je naar uit?

“Ik ben heel benieuwd wat dat ritme van om beurten een kilometer lopen straks met mij doet. Ook ’s nachts. Ik kan heel makkelijk zeggen: ‘ik verwacht dat dat wel goed gaat’. Dat denk ik ook. Ik heb niet veel slaap nodig en mijn basisconditie is prima. Maar toch. Ik ben ook 61. Ik loop in de buurt wel regelmatig hard, maar dit wordt echt een ander verhaal. Je loopt anderhalve marathon in 48 uur.

Ik verheug me erop om te gaan ervaren hoe zo’n prestatie in een team werkt, hoe ieders kwaliteiten naar voren komen en hoe de dynamiek zal zijn.”

Team Sparkles bij de Zandvoort CircuitRun
Finish van de Zandvoort CircuitRun: 10 Engelse Mijl als Roparuntraining

Hoe is de stemming in het team?

“Ontspannen én enorm gedreven zo typeer ik het team. Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Maar zo gaat het. We lopen niet te zwaar en ook niet te lichtvoetig. We motiveren en dragen elkaar. Dat ervaar ik sowieso in dit bedrijf. Ik werk hier nu ruim een half jaar en ervaar dagelijks hoe teamspirit onderdeel is van het DNA van Sparkles.”

“In het Roparun-team zijn een aantal mensen die van zeer nabij de waarde van palliatieve zorg hebben ervaren. We weten allemaal: het geluk zit vaak in hele kleine dingen. In hoe je elkaar aanmoedigt. Humor is een hele drijvende kracht tijdens het lopen. Zit je even wat minder in je vel? Dan wordt dat niet genegeerd, maar op een humorvolle manier opgepakt.”

Hoe bereid jij je voor?

“We hebben onze vaste team-momenten. Sowieso lopen we bijna elke vrijdag 7 á 8 kilometer. En laatst deden we tijdens een ‘normale’ werkdag een halve marathon. Dus ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds steeds een blok van 7 kilometer lopen (en tussendoor ‘gewoon werken’). Dat ging eigenlijk best goed. Het was goed om te ervaren wat zoiets betekent voor je mindset.”

“Ik sport dus meer. Dat is geen offer, maar wel tijd die ik investeer. Ik let wat meer op voeding en ik heb een extra paar schoenen aangeschaft. Die loop ik nu in. Ook kreeg ik laatst van mijn dierbare collega’s een goed regenjack cadeau. Zo optimaliseer ik mijn outfit.”

“En natuurlijk sprokkel ik geld bij elkaar bij familie, vrienden en kennissen. We ontwikkelen producten om te vermarkten: wijnpakketten en wenskaarten. Die zie je binnenkort ook op www.sparkles.io/roparun.”

Heb je een oproep voor collega’s die niet in het team zitten?

“Heel Sparkles ís het team. Pak als het kan een moment waarop je ondersteunt. Daar zijn veel manieren voor. Rij met Pinksteren even langs de route en moedig ons aan. Of stuur het team een whatsappje: ‘Succes met de training vandaag!’ Heb er oog voor. Samen zijn we team Sparkles. Jouw steun zit in de kleine en laagdrempelige dingen. Je hoeft niet vijf wijnpakketten af te nemen, daar gaat het helemaal niet om. Geef juist jouw persoonlijke signaal van betrokkenheid af. Die ene sprankeling heeft zoveel impact!”

Roparuntraining met loper en twee fietsers
Luc tijdens een Roparuntraining

Kijk snel hoe jij Roparun en team #168 kunt steunen want dat is makkelijker en leuker dan je denkt. Doe een donatie!

Lees ook

WhatsApp Image 2024-05-20 at 20.47
Een avontuur van zere benen en grote glimlachen
Artikel Twinkle
Sparkles in beeld: Twinkle
foto_marleen_eddy
In 2019 mét hem, nu vóór hem - Roparun 2024

Vragen?

Neem contact op

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over onze Life-Event Shop of andere zaken.

nl_NLNederlands